Zsörk Alapítvány

Természetvédelmi és kulturális tevékenységet folytató Alapítványunk azzal a fő céllal jött létre, hogy agrárerdészeti rendszerek, erdőkertek létrehozását és fenntartását támogassa és elősegítse.
Feladatunknak tekintjük továbbá, hogy elősegítsük a fenntartható gazdálkodás térnyerését, hagyományos tudáson alapuló illetve innovatív, természetvédelmi szempontból haladó mezőgazdasági technológiák terjesztését és támogatását. Tartós céljaink közé tartozik a természetvédelmi kultúra fejlesztése, különös tekintettel a mezőgazdaságra; a természetes környezet megóvásának, illetve a környezetbarát módon minőségi élelmiszertermelés meghonosításának és népszerűsítésének elősegítése.

A helyi környezet- és természetvédelem tekintetében fő tevékenységünk Zsörk (Pápateszérhez tartozó külterület) és környéke élővilágának felmérését célzó kutatás támogatása, és a zsörki erdőkertek és fáslegelők létrehozásának elősegítése.

Kulturális tevékenységünk fókuszában a kulturális örökség védelme, az épített környezet alakítása és védelme valamint a közösség kulturális hagyományainak, értékeinek ápolása áll. Céljaink között szerepel művészeti intézmények, lakossági művészeti kezdeményezések támogatása, a művészi alkotómunka feltételeinek javítása, művészeti értékek létrehozásának, megőrzésének segítése.
Szeretnénk hozzájárulni Zsörk környékén a helyi hagyományok feljegyzéshez és újjáélesztéséhez, illetve elősegíteni helytörténeti kutatások létrejöttét.
Share This