Zsörk Alapítvány

Az alapítvány tagjai:

 

 

Bársony Dávid

A kuratórium elnöke

Kora fiatalkoromtól kezdve az üzleti szférában, vezető beosztásban dolgozom nemzetközi költöztetést kivitelező multinacionális vállalatokkal. A globális üzleti életre való rálátás szembesít társadalmunk fény- és árnyoldalaival . Egyik oldalról ott van a magas életszínvonal, a technológia és a tudomány csúcsteljesítménye, világot behálózó üzlet hihetetlen mértékű anyagi eredménye. Másfelől felmerül a kérdés az emberben, mindez a rengeteg energiát, tehetséget, tudást megmozgató tevékenység valóban olyan eredményeket ér-e el, amelyek hosszú távon az emberiség boldogulásához járulnak hozzá?

Bár nincs előéletem, tapasztalatom mezőgazdaságban vagy vidékfejlesztésben, régóta érlelődött bennem a vágy, hogy olyasmivel foglalkozzak, aminek köze van a természethez van köze – földhöz, növényekhez, esőhöz, naphoz, szélhez. A Zsörk Alapítvánnyal és saját kis zsörki gazdaságommal folytatott munkával együtt érzem teljesnek a munkám, így érzem azt, hogy valódi értéket teremthetek.
ÖNÉLETRAJZOM

 

Szász Domokos

Kuratóriumi tag

Gyógynövény, fűszernövény termesztő és feldolgozó szakot végeztem a Debreceni Egyetemen, majd kertészmérnök szakot (ökológiai szakirány) a Budapest Corvinus Egyetemen. Tanulmányaim jelenleg Waldorf kertművelés tanári képzésen folytatom. Számos önkéntes munkán, gyakorlaton (parképítés, dísznövénytermesztés, szőlőhegyi munka) és tanfolyamon (gyümölcsész, gombász és kiskerti biogazda) vettem részt. A Pangea Egyesületben, zöldség, fűszer-és gyógynövény, gyümölcs termesztése, szaporítása, feldolgozása volt a feladatom.
Jelenleg az Ültess Fát a Jövőért Alapítványban önkéntességet, tanácsadást, programszervezést folytatok, és a zsörki erdőkert létrehozásán fáradozom. ÖNÉLETRAJZOM

 

 

Megyeri András Márk

Kuratóriumi tag

Környezetvédelmi és vízügyi technikus szakon végeztem, majd tanulmányaimat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytattam, itt szereztem meg környezetirányítási szakértő diplomámat.
Hosszútávú EVS önkéntesként töltöttem félévet, Közép-Amerikában, Guatemalában, ahol környezetvédelmi programokban vettem részt. A fogadó szervezet keretében újraerdősítési, organikus-gazdálkodási tevékenységeket folytattam. Életemben az önkéntes munkát és az alkotói tevékenységet önismereti folyamatként élem meg. Célom az emberekben rejlő kreatív potenciák életben tartása, és kibontakoztatása, valamint az önkéntes munka növelése. Mindegy milyen munka, csak teljes odaadással érdemes és jó csinálni. ÖNÉLETRAJZOM

 

Csikvári Judit

Alapító

Kulturális antropológiai végzettséggel rendelkezem, kezdetben társadalomtudományi oldalról érdekelt a mezőgazdaság és társadalom fejlődési irányainak kapcsolata. Az elméleti érdeklődésből egyre inkább gyakorlati elképzelések lettek, kutakodni kezdtem egy olyan gazdálkodási módszer után, amivel egészséges élelmiszert termelhetek a természeti, ökológiai értékek megőrzése mellett. Idővel megállapodtam az agrárerdészeti rendszerek, erdőkertek, fáslegelők ötleténél.

Hosszú, fáradságos és igen bizonytalan kimenetelű munka vette ezzel kezdetét, de rendkívül sok szépség is van benne. Az Alapítvány többi tagjával együtt szeretnénk, ha minél több magyar gazdálkodó vagy akár kiskerttel rendelkező magánszemély megtapasztalhatná ezeket az örömöket, és szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy hazánkban minél inkább elterjedjenek ezek a –több évezredes múltú, ám a nagyüzemi mezőgazdaság korában mégis innovatív – technológiák. ÖNÉLETRAJZOM

Share This